Translations


Sweet and Fair Vierkant

Ontworpen door Julie Yeager

Materiaal:

Garen: geschiklt voor 5.5

haaknaald, voorbeeld gebruikt Kleur A: Groen – Kleur B: Wit haaknaald: 5.5 mm 3L aan het begin van een toer tellen als eerste stokje. 4L aan het begin van een toer tellen als dubbel stokje.

Speciale steken:

Stokjes kluster (stkl): in de aangegeven steek, (stokje tot de laatste stap) x 3, draad omslaan en door alle 4 lussen op je naald

Begin stokjes kluster (bstkl): in de aangegeven steek, 3L, (stokje tot de laatste stap) x 2, draad omslaan en door alle 3 lussen op je naald halen

Reliëf dubbel stokje/voor (Rdst/v): Draad omslaan x 2, steek je haaknaald van de voorkant van je werk van rechts naar links OM de post van de aangegeven steek van de vorige toer, draad omslaan, lus ophalen en je dubbelstokje als gewoonlijk afmaken.

Reliëf stokje/voor (Rst/v): Draad omslaan, steek je haaknaald van de voorkant van je werk van rechts naar links OM de post van de aangegeven steek van de vorige toer, draad omslaan, lus ophalen en je stokje als gewoonlijk afmaken.

Reliëf half stokje/voor (Rhst/v): Draad omslaan, steek je haaknaald van de voorkant van je werk van rechts naar links OM de post van de aangegeven steek van de vorige toer, draad omslaan, lus ophalen en je halve stokje als gewoonlijk afmaken

Reliëf vaste/voor (Rv/v): steek je haaknaald van de voorkant van je werk van rechts naar links OM de post van de aangegeven steek van de vorige toer, draad omslaan, lus ophalen en je vaste als gewoonlijk afmaken.

4Dst sh – 4 dubbel stokjes samen haken – dubbelstokjes tot de laatste stap over vier aangegeven steken, draad omslaan en door alle 5 lussen op je haaknaald halen. 1 afgerond blaadje gemaakt.

3Dst sh – 3 dubbel stokjes samen haken – dubbelstokjes tot de laatste stap over drie aangegeven steken, draad omslaan en door alle 5 lussen op je haaknaald halen. 1 afgerond blaadje gemaakt.

Schelp – Schelp steek: 5 stokjes in de aangegeven steek.

Patroon:

Toer 1: Met A, 4L, sluit met een hv in de eerste L om een ring te vormen. BSt Kl, (3L, St Kl) x 5, 3L, hv in de bovenkant van de eerste St Kl. Hecht af. (6 St Kl, 6 3Lossen-ruimtes)

Toer 2: hecht B aan met een hv in een willekeurige 3Lossen-ruimte, 3L. 3 st in dezelfde ruimte. (RST/V om de bovenkant van de volgende St Kl, 4 st in de volgende 3Lossen-ruimte) x 5, RST/V om de bovenkant van de volgende St Kl, hv in de bovenste van je 3 start-Lossen. Hecht af. (30 steken)

Toer 3: hecht A aan met een hv in een willekeurige steek. 4L, 3Dst sh over de volgende 3 steken. (5L, 4Dst sh over laatst gewerkte steek en de volgende 3 steken) x 9. (laatste steek van de toer wordt in dezelfde steek gemaakt als de eerste steek van deze toer.) 5L, hv in de bovenkant van het eerste blaadje. Hecht af. (10 bloemblaadjes, 10 5Lossenruimtes)

Toer 4: hecht B aan met een hv in een willekeurige 5Lossen-ruimte, 3L. 4 st in dezelfde ruimte. (RST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, 5 st in de volgende 3Lossen-ruimte) x 9, RST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, hv in de bovenste van je 3 start-Lossen. Hecht af. (60 steken)

Toer 5: hecht A aan met een hv in een willekeurige steek. 4L, 3Dst sh over de volgende 3 steken. (5L, 4Dst sh over de laatst gewerkte steek en de volgende 3 steken) x 19. (laatste steek van de toer wordt in dezelfde steek gemaakt als de eerste steek van deze toer.) 5L, hv in de bovenkant van het eerste blaadje. Hecht af. (20 blaadjes, 20 5Lossen-ruimtes)

Toer 6: hecht B aan met een hv in een willekeurige 5Lossen-ruimte, 4L. 2 dst in dezelfde 5Lossen-ruimte, [RDST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, 4 st in de volgende 5Lossen-ruimte, RHST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, 4 sc in de volgende 5lossen-ruimte, RV/V om de bovenkant van de volgende blaadje, 4 sc in de volgende 5Lossen-ruimte, RHST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, 4 st in de volgende 5Lossen-ruimte, RDST/V om de bovenkant van het volgende blaadje, (3 dst, 1L, 3 dst) in de volgende 5Lossen-ruimte voor de hoek,] x 4, laat bij de laatste herhaling de laatste drie steken weg. Hv in de bovenste van je 4 start-Lossen.

Toer 7: sla de 4 start-Lossen over, v in de volgende steek. [(sla 2 steken over, schelp in de volgende steek, sla 2 steken over, v in de volgende steek) x 4, sla 1 steek over, 7 dst in 1Lossen-ruimte voor de hoek, sla 1 steek over, v in de volgende steek] x 4, laat bij de laatste herhaling de laatste steek weg. Hv in de eerste v. Hecht af. (16 schelpen, 20 v, 28 dst)

Toer 8: (Deze toer is asymmetrisch – let goed op! Er zitten 3v in de hoek, met 1v voor de hoek en 2v na de hoek) Hecht A aan met een v in de 4e dst van een willekeurige hoek, 2 v in dezelfde steek. [(v in de volgende 2 steken, hst in de volgende steek, st in de volgende 2 steken, hst in de volgende steek) x 5, v in de volgende steek, 3 v in de volgende steek] x 4, laat bij de laatste herhaling de laatste 3 steken weg. Hv in de eerste v. (136 steken)

Toer 9: 3L, [(2 st, 1L, 2 st) in de volgende steek als hoek, st in de volgende 33 steken] x 4, laat bij de laatste herhaling de laatste steek weg, hv in de bovenste van je 3 start-Lossen. Hecht af. (148 st, 4 1Lossen-ruimtes)

Copyright 2013 – Julie Yeager Designs. Deel mijn patroon op geen enkele manier, zelfs niet als het een gratis patroon was. Deel dan liever de link naar mijn website – https://julieyeagerdesigns.com, of mijn Ravelry winkel – waar je al mijn patronen bij elkaar kunt zien – http://www.ravelry.com/stores/Julie-yeager-designs. Contact kan per e-mail op [email protected].

 

Fantastic! Afghan Vierkant – Compleet Patroon Copyright Julie Yeager Designs 2015.

Deel dit patroon niet op het internet, maar deel een link naar mijn blog.

Voor een betaalde versie van dit patroon die je in je Ravelry bibliotheek kunt bewaren kun je terecht in mijn

Ravelry Winkel om een pdf van dit patroon te kopen.

Fantastic! Afghan Vierkant Ontworpen door Julie Yeager Designs

Materiaal: Garen geschikt voor een 6mm haaknaald

In het voorbeeld zijn de volgende kleuren gebruikt:

A: Sapphier; B: limoen groen; C: Groen; D: Aqua

Haaknaald 6 mm Afmeting: 30cm vierkant, 10 cm na 3 Toeren.

St – stokje Rst/v – Reliefstokje/voor hv – halve vaste L- Losse dst – dubbelstokje

3L aan het begin van een Toer tellen als een stokje.

Rst/v – Relief stokje/voor – draad omslaan, steek je haaknaald van voor naar achter OM het stokje van de aangeduide steek een Toer lager, draad omslaan en een lus ophalen [draad omslaan, door 2 lussen op je naald halen] 2 keer.

Rv/v – Relief Vaste/voor – steek je haaknaald van voor naar achter OM het stokje van de aangeduide steek een Toer lager, draad omslaan en een lus ophalen, draad omslaan en door 2 lussen op je naald halen.

“Tussen steken” – niet echt een ruimte, omdat die niet is gevormd door een Losse – steek je haaknaald tussen de twee aangeduide steken, maar niet ‘in’ de lussen van een van beide steken.

V-Steek – V- Steek – (st, 2L, st) in dezelfde steek.

PM (Plaats steken markeerder) – markeer deze steek. (Met bijvoorbeeld een paperclip of een restant draadje.)

Alle Toeren worden gemaakt aan de goede kant van je werk, behalve Toer 12 die we aan de achterkant maken.

Toer 1: Met A, 4L, sluit met een hv om een ring te vormen. 3L, 11 st in de ring, sluit met een hv in de bovenste van je 3 start-lossen. Hecht af. (12 st)

Toer 2: Hecht aan met B met een hv in een willekeurige st, 3L, Rst/v om hetzelfde st een toer lager, (st in de volgende steek, Rst/v om dezelfde steek) x 11, sluit met een hv in de bovenste van je 3 start-lossen. Hecht af. (12 st, 12 Rst/v)

Toer 3: Hecht aan met C met een hv in een willekeurige Rst/v, 3L, Rst/v om Rst/v een toer lager, (st in de volgende 2 steken, Rst/v om Rst/v een toer lager) x 11, st in de volgende steek, sluit met een hv in de bovenste van je 3 startlossen. Hecht af. (24 st, 12 Rst/v)

Toer 4A: Hecht aan met D met een hv “tussen” willekeurig elke 2 st. 5L (telt als st en 2L), st in dezelfde “ruimte”. [Sla 3 steken over, V-Steek “tussen” de volgende 2 steken] x 11. Sluit met een hv in de 3e van je 5 start-Lossen. Hecht af. (24 st, 12 2Lossen-ruimtes)

Toer 4B: Hecht aan met C met een hv in de ACHTERSTE LUSSEN van een eerste st van een willekeurige V-Steek. (Rst/v om post van Rst/v een toer lager in Toer 3, 4L, sla V-Steek over) x 12, sluit met een hv in de eerste Rst/v, Hecht af. (12 Rst/v, 12 4Lossen-ruimtes)

Toer 5A: Werk aan de voorkant en werk om de steken van Toer 4B heen en sluit ze in. Hecht aan met A met een hv in een willekeurige 2Lossen-ruimte van Toer 4A. (3L, st, 2L, 2 st) in dezelfde ruimte. [(2 st, 2L, 2 st) in de volgende 2Lossen-ruimte] x 11. Sluit met een hv in de bovenste van je 3 start-lossen. Hecht af. (48 st, 12 2Lossen-ruimtes)

Toer 5B: Hecht aan met C met een hv in de achterste lussen van een willekeurige st groep. (Rst/v om post van de Rst/v een toer lager in Toer 4B, 5L, sla 5 steken over) x 12, hv in de eerste Rst/v, Hecht af. (12 Rst/v, 12 5Lossen-ruimtes)

Toer 6A: Werk aan de voorkant en werk om de steken van Toer 5B heen en sluit ze in. Hecht aan met B met een hv in een willekeurige 2Lossen-ruimte van Toer 5A. (3L, 2 st, 2L, 3 st) in dezelfde ruimte. [(3 st, 2L, 3 st) in de volgende 2Lossen-ruimte] x 11. Sluit met een hv in de bovenste van je 3 start-lossen. Hecht af. (72 st, 12 2Lossen-ruimtes)

Toer 6B: Hecht aan met C met een hv in de achterste lussen van een willekeurige st groep. (Rst/v om post van de Rst/v een toer lager in Toer 5B, 7L, sla 7 steken over) x 12, hv in de eerste Rst/v. NIET afhechten. (12 Rst/v, 12 7Lossenruimtes)

Toer 7: (Mocht je toch hebben afgehecht, het ziet er misschien iets netter uit als je de eerste zin van de volgende instructies overslaat en begint bij “werk aan…” en begin dan zoals in bovenstaande toeren met een hv en 3L, etc.) Reliefhv/v (halve vaste) om post van de Rst/v een toer lager, 3lL. Werk om de steken van Toer 6B heen en sluit ze in, [(3 st, 2lL, 3 st) in de volgende 2Lossen-ruimte van Toer 6A, Rst/v om de Rst/v in Toer 6B] x 12, laat de laatste Rst/v weg. Sluit met een hv in de bovenste van je 3 start-lossen. Niet afhechten. (72 at, 12 2Lossen-ruimtes, 12 Rst/v)

Toer 8: 1L, v in dezelfde steek als waar je hebt aangehecht, v in de volgende 2 steken, (v in 2Lossen-ruimte (PM 1 keer), v in de volgende 3 steken, Rv/v om Rst/v, v in de volgende 3 steken) x 12, laat de laatste 3 steken weg, hv in de eerste v van de Toer. Hecht af. (96 steken)

Toer 9: Voor een mooiere steken definitie werk je al je steken alleen in de achterste lussen, alleen in deze toer. Met D, Hecht aan met met een v in de gemarkeerde steek. V in de volgende 8 steken, (hst in de volgende steek, st in de volgende steek, dst in de volgende steek, 3 dst in de volgende steek, dst in de volgende steek, st in de volgende steek, hst in de volgende steek, v in de volgende 17 steken) x 4, laat de laatste 9 steken weg. Sluit met een hv in de eerste v van de Toer. Niet afhechten. (104 steken)

Toer 10: 1L, v in dezelfde en de volgende 2 steken, (hst in de volgende 2 steken, st in de volgende 6 sekent, dst in de volgende 2 steken, 5 dst in de volgende steek, dst in de volgende 2 steken, st in de volgende 6 steken, hst in de volgende 2 steken, v in de volgende 5 steken) x 4, laat de laatste 2 steken weg. Sluit met een hv in de eerste v van de Toer. Hecht af. (120 steken)

Toer 11: Hecht aan met A met een v in het 3e dst van een willekeurige hoek, v in dezelfde steek. (V in de volgende 29 steken, 3 v in de volgende steek) x 4, laat de laatste 2 steken weg. Hv in de eerste steek. Hecht af. (128 steken)

Toer 12 (achterkant): Draai je werk om. Hecht aan met B met een v in een willekeurige hoek steek, (dst, v) in dezelfde steek, [(dst in de volgende steek, v in de volgende steek) x 15, dst in de volgende steek, (v, dst, v) in de volgende steek] x 4, laat de laatste 3 steken weg. Sluit met een hv in de eerste v, Hecht af. (136 steken)

Toer 13 (voorkant): Draai je werk om. Met A, v in elke steek, met 3v in de hoeken. Hecht af. (144 steken, 36 per zijde)

Copyright 2015 Julie Yeager Designs Deel dit patroon niet op het internet, zelfs niet als je het gratis hebt verkregen.” Plaats dan liever een link naar mijn website – https://julieyeagerdesigns.com, of mijn Ravelry winkel – waar je al mijn patronen kunt zien – http://www.ravelry.com/stores/Julie-yeager-designs. Contact opnemen kan via e-mail op [email protected]

Print Friendly, PDF & Email